Personal ger svar på alla frågor om färg i Lund

30 januari, 2016 Renovering & byggnation

Oavsett om man ska måla en fastighets fasad eller insida är det av största vikt att den färg som används är anpassad för ändamålet. Därmed lönar det sig alltid att kontakta en expert inom färg i Lund när man har några som helst frågor gällande ämnet.

Att rådfråga den kunniga personalen hos Nordsjö Idé & Design Lund garanterar att slutresultatet blir lyckat. De utbildade målarna kan exempelvis hjälpa till med såväl val av färgens typ som kondition. Önskar man anlita en certifierad fackman för arbetet finns ett flertal olika tjänster till förfogande.

Ny färg ger träfasader ett estetiskt lyft

experimentell fägsättning Att måla om en träfasad är ett väldigt omfattande projekt som kräver både ordentligt förarbete och noggrann planering. Vill man vara säker på att resultatet motsvarar ens visioner rekommenderas att man anlitar en hantverkare som är specialiserad på färg i Lund. På så sätt skapas de bästa möjliga förutsättningarna för att byggnadens nya utseende blir imponerande såväl på nära håll som på avstånd. Fasadens estetik får sig ett riktigt lyft när det får en ny färg, men den viktigaste aspekten är framförallt att virkets hållbarhet förlängs betydligt.

Det är svårt att välja färg när man ska måla om en träbyggnad. Till att börja med kan det vara klurigt att föreställa sig hur en särskild färg förändrar fasadens utseende. Därför finns möjligheten att få hjälp av en färghandlare i Lund som använder sig av ett skräddarsytt datorprogram där man tar fram en bild av husets typ. Därefter färgläggs fasaden baserat på individuella önskemål och olika snickerier kan kombineras. När man tillsammans har kommit fram till vilken färgsättning som överensstämmer med ens önskan får man smidigt reda på vad färgerna heter. Färghandlaren i Lund kan dessutom blanda de olika kulörerna utgående från programmets analys om den aktuella färgens nyans inte finns.

När det gäller trender inom färgval på träfasader i Lund har olika gråa kulörer stadigt stigit i popularitet. Gråskalan innebär att färgerna kan vara allt från väldigt ljus vit med olika nyansskiftningar och diverse gråtoner till helt svart. En storfavorit som dock aldrig verkar minska i uppskattning är den traditionella röda fasaden. De nyaste färgkartorna som finns hos företagen i Lund innehåller den klassiskt röda färgen, men även många varianter där den har kombinerats med varma mellankulörer. Grått, vitt eller rött är med andra ord de färgalternativ som flest invånare i Lund väljer som fasadkulör till träbyggnader.