När det är dags att måla om

31 januari, 2016 Möbel & InredningRenovering & byggnation

De flesta som har ett sommarhus eller en villa i Växjö eller någon annanstans i Sverige vet säkert att den tiden då det blir dags för att måla om kommer. Detta kan gälla en invändig renovering, eller så kan det vara dags att måla om fasaden. I de flesta fall där det enbart handlar om att måla om är det trämaterial eller invändiga betongväggar som ska målas. När det gäller färg och ommålning har vi på Nordsjö all den kunskap som du behöver. Undrar du över något så besök oss!

Att hitta färg och redskap för att måla om

i behov av ommålningNär du har en villa eller ett fritidshus i Växjö som är i behov av ommålning kommer du att behöva rätt färg i Växjö och rätt verktyg för att utföra jobbet. Detta gäller naturligtvis om du vill utföra det på egen hand. Här finns det färger som passar bra till interiör, och andra som lämpar sig för exteriör. Här är det inte alltid lätt att veta vad du ska välja, av den anledningen att det finns färger med olika lösningsmedel. Här är det då viktigt att det som tidigare har använts på den trä- eller betongyta som du ska måla på har samma sammansättning som den nya färgen du väljer. Detta för att du ska få ett resultat som blir bra och hållbart.

Färgval – Såhär bör du tänka

Val av fel färg kan betyda att du får en yta som inte fäster, vilket leder till att färgen flagnar. När det gäller olika typer av trä, som du köper vid sågar eller i bygghandeln, är det oftast bäst med vattenbaserade färger vid ommålning inomhus. När det handlar om betongytor och träytor utomhus kan det vara så att det är bättre att välja en oljebaserad färg, då dessa oftast står emot väder och vind på ett bättre sätt.

Många gånger kan det vara mer ekonomiskt att ta hjälp av erfarna hantverkare när det är dags att måla om. Många gånger finns dessa redan där du köper färgen, eller så finns möjligheten att få kontakt med dem genom färgbutiken. När du söker efter färg i Växjö hittar du alltid detta hos oss, och med rätt färg och rätt hantverkare i Växjö kommer du alltid att få ett bra resultat och ett arbete väl utfört.